HATIRLA SEVGILI DIZISI -- BOLUMLERI - VIDEOLARI: Ağustos 2007

HATIRLA SEVGILI DIZISI -- BOLUMLERI - VIDEOLARI

hatırla sevgili dizisi,bölümleri,müziği,müzikleri,fragman,fragmanları,mp3,yeni bölümleri,atv,Beren Saat,michelle,Cansel Elçin,Okan Yalabık,Avni Yalçın,Engin Şenkan,Lale Mansur,Ayda Aksel,Hüseyin Avni,Danyal,Nergis Öztürk,resimleri,indir,video,izle,seyret,faruk teber,şevket,rıza,menderes,hatırla sevgili

29 Ağustos 2007 Çarşamba

Hatırla Sevgili 2. Sezon Başlıyor

HATIRLA SEVGİLİ DİZİSİ 7 EYLÜL CUMA AKŞAMI 31. BÖLÜMÜ İLE BAŞLIYOR.
14 EYLÜL CUMA AKŞAMI SEZONUN İLK YENİ BÖLÜMÜ İLE EKRANLARDA OLACAK


atv'nin iddialı dizisi 'Hatırla Sevgili' yeni yayın dönemine, 7 Eylül'de birinci sezon finalinin tekrarıyla başlayacak.

Yeni bölüm ise 14 Eylül'de ekrana gelecek.

Bu sezon, 70'li yılların Türkiye'sini işleyecek olan diziye; Demirel ve Ecevit karakterleri de katılacak.

Senarist Nilgün Öneş, dizinin '12 Eylül İhtilali' ile bitmesinden yana olurken; projenin tasarımcısı Tomris Giritlioğlu, 80'lere kadar gelmeyi planlıyor.

Etiketler: , , , ,

Hatırla Sevgili yeni sezon özeti

Hatırla Sevgili’nin yeni sezon bölümleri 1969 Şubat’ından devam ediyor. Ahmet, Rüya’nın kendi kızı olduğunu öğrendikten sonra büyük çalkantılar yaşayacak ve Yasemin’le Necdet’in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacak. Rüya’nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin’den çıkaracak. Güzide’nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin’le yüzleşen Güzide’yi de bir sürpriz beklemektedir. Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.
Deniz’in ağır yaralı hastaneye kaldırılması Defne ve aileler için büyük şok yaratır. Artık Türkiye’de farklı görüşten gençlerin arasında gittikçe yükselen şiddet herkesi dört bir yana savrulmaya başlar. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın da aralarında olduğu solcu gençler farklı fraksiyonlara bölünücekler. Bu süreç Türkiye’yi 12 Mart 1971 darbesine taşıyacaktır. Diğer yandan sağcı gençlerin örgütlendiği ülkü ocakları ve Yaşar’ın bu çevrelerde yükselişi Işık’la ilişkisine etki edecektir.
İşçi hareketleri’nin yoğun yaşandığı bir dönemde DİSK ve emekçilerin haklarını arama kavgalarına şahit olacağız. Rıza tekrar siyasete dönme umuduyla çalışmalara başlayacak. Demirel hükümeti, İsmet İnönü’nün de desteğini alarak eski DP’lilerin siyasi haklarını geri vermeye çalışacak. Ama tabii bu, bazı çevrelerin hiç hoşuna gitmeyecektir. Tiryakilik yaratan “Hatırla Sevgili” yeni sezonda da atv ekranlarında seyircisiyle buluşuyor!

kaynak: atv resmi sitesi

Etiketler: , , , , ,

Hatırla Sevgili - Bang Bang Şarkı sözleri

I was five and he was six
We rode on horses made of sticks
he wore black,and I wore white
he would always win the fight

Bang Bang, he shot me down
Bang Bang, I hit the ground
Bang Bang, that awful sound
Bang Bang, my baby shot me down

Seasons came and changed the time
when I grew up I called he mine
he would always laugh and say
Remember when we used to play

Bang Bang, I shot he down
Bang Bang, he hit the ground
Bang Bang, that awful sound
Bang Bang, I used to shot he down

Music played and people sang
Just for me the church bells rang
After echoes form a gun
We both vowed that we'd be one

Now he's gone I don't know why
Sometimes I cry
he didn't say goodbye
he didn't take the time to lie

Bang Bang, he shot me down
Bang Bang, I hit the ground
Bang Bang, that awful sound
Bang Bang, my baby shot me down

You shot me right between the eyes
You meant to paralyze
Bang, bang, bang, bang, bang
Oh oh baby, I'm laying on the ground
I ain't never going down
Bang, bang oh baby, oh baby
Come on back to me
he'll see how sweet it's gonna be
Bang, Bang

Etiketler: , , , , , , ,

11 Ağustos 2007 Cumartesi

Hatırla Sevgili 2. Sezon


Hatırla Sevgili 2. Sezon 14 Eylül'de Atv 'de başlıyor

Etiketler: , , , , ,

Hatırla Sevgili yok sattı

Menderes döneminin anlatıldığı "Hatırla
Sevgili" dizisinin müziklerinden oluşan ve ilk etapta 20 bin adet
basılan albüm bir günde tükendi

Ekranların sevilen dizisi "Hatırla Sevgili"nin prestij olarak çıkan ve
sadece 20 bin adet basılan sountrack albümü adeta kapışıldı. Albümün
yapımcısı Kalan Müzik yetkilileri, 20 bin adet albümü Türkiye'ye
dağıtacaktı, ancak ilk gün İstanbul'da albümün tamamı satılınca, ne
yapacağını şaşırdı.

REKORA GİDİYOR
Kaynak- Medyatava

Etiketler: , , , , ,

Albüm de dizi kadar ilgi çekti

Kostümleri ve senaryosuyla olduğu kadar müzikleriyle de beğeni kazanan ‘Hatırla Sevgili’ dizisinin yeni çıkan albümündeki şarkılar herkesin dilinde...

Bir dizi en az senaryosu ve oyuncuları kadar müziğiyle de hafızalarımızda yer edebiliyor. Tıpkı ‘Hatırla Sevgili’ dizisinde olduğu gibi... Yakın tarihimizi ekrana yansıtması nedeniyle ilgiyle izlenen dizinin müzikleri de büyük beğeni kazandı. Kemal Sahir Gürel, Erdal Güney ve Hüseyin Yıldız tarafından hazırlanan dizinin müzikleri ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü öğrencisi Eylem Aktaş’ın da yorumuyla pek çok kişinin dilindeydi. Dizi, yaz dönemi için ara vermiş olsa da geçen hafta piyasaya çıkan Hatırla Sevgili Film Müzikleri Soundtrack’i, dizinin fanatikleri tarafından tüketildi bile... Albümde ‘Hatırla Sevgili’, ‘Yaralı Kalbim’, ‘Zor Yıllar’, ‘Geçmişten Geleceğe’ ve ‘Dalgakıran’ın yanı sıra Mehmet Güreli tarafından bestelenen ve seslendirilen ‘Kimse Bilmez’ adlı eserin de bulunduğu 24 şarkı yer alıyor. Ayrıca albümde Hüseyin Yıldız’ın 1984 yılında yazıp 1985’te noterden tasdik ettirdiği bir ezgisi var. ‘Seni Seviyorum’ adlı bu parça, Eleni Karaindrou’nun 1986 yılında yaptığı Theo Angelopoulos’un ‘Arıcılar’ filminde kullanılan ‘Walz’ adlı bestesine oldukça benziyor.

Müziklerin yaratıcılarından Kemal Sahir Gürel, Erdal Güney ve Hüseyin Yıldız’ın dostlukları ve müzikal birliktelikleri eskilere dayanıyor. ‘Hatırla Sevgili’ projesi geldiğinde de düşünmeden kabul ediyorlar. Dizinin yalnızca bir aşk hikayesi olmaması, yaşanmış hikayelerden yola çıkıp dönemin siyasi görüşlerini sunması açısından onlar için de büyük bir önemi var. Dizi izleyiciyi nasıl etkiliyorsa onlar da bazı sahnelerde ağladıklarını itiraf ediyorlar. Mesela Erdal Güney, Vedat Demirci’nin yurttan atılma sahnesine müzik yaparken ağlamış. Güney’in ekip arasındaki takma ismi ise ‘Damar Erdal’. Yanık ezgilerinden dolayı arkadaşları bu ismi takmışlar...

Ekip, yeni yayın dönemi için diziye yeni bir işçi şarkısı, Zülfü Livaneli’den şarkılar ve o dönemi iyi yansıtacağını düşündükleri Orhan Gencebay’ın şarkılarının kendi orijinal okumalarını da koymayı düşünüyor. Sebebini de şu sözlerle açıklıyorlar; ‘Tıpkı o dönemin giysisinin atmosferi vurgulaması gibi, müziklerde de dönemin iz bırakmış insanlarının yer alması güzel olur diye düşünüyoruz.”

Hüseyin Yıldız, yakın tarihe ilişkin dizilerin yeni yetişen kuşaklar için önemli olduğunu düşünüyor... Erdal Güney ise ‘Dizinin genel konsepti Hatırla Sevgili Yurdum. Üç tane darbe var bu ülkede. Bunlar vücudumuza yapılan operasyonlar gibi. Üretimimiz, kültürümüz, her şeye kuşkuyla bakmamızın nedenleri özgürlükçü olmamamızdan kaynaklanıyor. Hayata dokunamaz hale geldik. Tüm bunlar varken, sinemayla, edebiyatla ve belgeselle anlatılması gereken bu dönemde bu dizi, darbeler olmasın, farklı düşünsek da birlikte yaşamak zorundayız düşüncesinin altını çiziyor” diye özetliyor görüşlerini...

Ekipte akordeon ve ağız armonikası çalan önemli bir isim daha yer alıyor; Edward Aris... 60’lı yıllarda mandolin, armonika ve kemanın ezgilerde kullanılması bu dizinin müziklerinde de yer almalarına olanak sağlamış.

Görüntü üzerine müzik yaparak, bir müzik dramaturjisi oluşturmak gerektiğini söyleyen Kemal Sahir Gürel, “Mekanlara, kahramanlara göre duygusal, gerilimli veya mutluluk yansıtan temalar oluşturuyorsunuz. Ve bu temaların filmle iç içe geçmesini sağlıyorsunuz. Şarkılar çalarken izleyici film karelerini kafasında yeniden yaratıyor” diyor.

EKİN TÜRKANTOS

05.08.2007

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=86463,12

Etiketler: , , , , ,

ktunnel sexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsex