HATIRLA SEVGILI DIZISI -- BOLUMLERI - VIDEOLARI: Ekim 2007

HATIRLA SEVGILI DIZISI -- BOLUMLERI - VIDEOLARI

hatırla sevgili dizisi,bölümleri,müziği,müzikleri,fragman,fragmanları,mp3,yeni bölümleri,atv,Beren Saat,michelle,Cansel Elçin,Okan Yalabık,Avni Yalçın,Engin Şenkan,Lale Mansur,Ayda Aksel,Hüseyin Avni,Danyal,Nergis Öztürk,resimleri,indir,video,izle,seyret,faruk teber,şevket,rıza,menderes,hatırla sevgili

31 Ekim 2007 Çarşamba

hatırla sevgili 39.bölüm özeti

HATIRLA SEVGİLİ
Bölüm 39 / Yeni Bölüm
2 Kasım Cuma 22:20'de

BÖLÜM ÖZETİ:

Ahmet yıllar sonra sevgilisini, Yasemin’i, yeniden bulmuştur. Aradan bunca zaman geçmemişcesine iki sevgili birbirlerine hala deli gibi aşık ve tutkuludur. Yasemin ve Ahmet birbirlerinden ayrı geçirdikleri yılların acısını çıkaradursun, gençlerin cephesindeyse çok heyecanlı günler hatta dakikalar yaşanmaktadır. Deniz ve arkadaşları sağcılardan bir genci kaçırırlar. Yaşar ve arkadaşlarının devrimcilere cevabı gecikmez. Onlar da aynı gün devrimci gençlerden birini kaçırırlar. Ancak sağcıların kaçırdığı devrimci, beklenmedik şekilde Harun çıkar. Deniz’le, Yaşar’ın arasındaki nefret hergün biraz daha tırmanırken, Yaşar, Işık’a evlenme teklif eder. Yasemin, gerçek babasını açıklamak için sabırla Rüya’nın hazır olmasını beklerken, umulmadık bir gelişme, küçük kızla aralarındaki ipleri yine gerecektir.

Etiketler: , , , ,

30 Ekim 2007 Salı

Hatırla Sevgili 26 Ekim izlenme oranları

hedef Kitle : A/b
26 Ekim 2007 Cuma
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)



1 Takva (t.s) [net] Star 10,8 27,7
2 Hatirla Sevgili [net] Atv 8,5 23,6
3 Sevgili Dunurum [net] Star 7,6 20,1
4 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 7,5 25,6
5 Sila [net] Atv 7,5 19,5

tele - Barometre
26 Ekim 2007 Cuma
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)



1 Sila [net] Atv 9,1 23,0
2 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 7,6 23,2
3 Pusat [net] Show 7,4 18,9
4 Esref Saati. [net] Show 7,3 19,5
5 Takva (t.s) [net] Star 6,8 18,6
6 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 6,6 20,1
7 Menekse Ile Halil [net] Kand 6,4 17,7
8 Asi [net] Kand 6,4 16,2
9 Hatirla Sevgili [net] Atv 5,4 16,5
10 Star Ana Haber Bulteni [net] Star 5,1 16,0

Etiketler: , , , , , , , ,

hatırla sevgili 38 bölüm videoları

1.kısım

2.kısım

3.kısım

4.kısım

5.kısım

6.kısım

7.kısım

8.kısım

9.kısım

Etiketler: , , , , , ,

taylan özgür'ün ablasından diziye tepki

Taylan Özgür'ün Ablasından "Hatırla Sevgili Dizisine" Tepki: "Kardeşim Uydurma Aşk Hikayesinin Garnitürü Olamaz"

Hatırla Sevgili Adlı Televizyon Dizisinde Konu Edilen İsimlerden Biri Olan ,Taylan Özgür'ün Ablası Hale Özgür Kıyıcı Diziye Tepki Gösterdi ve Kardeşinin "Uydurma Bir Aşk Hikayesinde Garnitür Olarak Kullanıldığını" Belirtti.

1970'li yılların Türkiye'sini konu alan "Hatırla Sevgili" adlı televizyon dizisinde konu edilen isimlerden biri olan Taylan Özgür'ün ablası Hale Özgür Kıyıcı diziye tepki göstererek, kardeşinin "uydurma bir aşk hikayesinde garnitür olarak kullanıldığını" belirtti.

Kıyıcı, kardeşinin dizide gösterildiği gibi İstanbul Üniversitesi bahçesinde öldürülmediğini ileri sürdü.
Deniz Gezmiş ve 1972 döneminin devrimcilerini de konu alan "Hatırla Sevgili" dizisi yeni bir tartışma başlattı. Dizinin Cumartesi günü yayınlanan bölümünde İstanbul Üniversitesi'nin bahçesinde öldürüldüğü gösterilen Taylan Özgür'ün ablası Hale Özgür Kıyıcı dizinin yapımcılarına bir açıklama yollayarak "Yürek acılarını ucuz aşk hikayelerine sos yaptırmayınız" dedi.

Ailesi olarak Taylan Özgür cinayetinin aydınlatılması için 38 yıldır mücadele verdiklerini belirten Kıyıcı, "Türkiye'nin unutmadığı, unutulmasına izin vermediğimiz bu faili bilinen cinayeti kanalınızın yapımı olan bu dizide ve uydurma bir aşk hikayesinde garnitür olarak kullanılmasına, malzeme yapmanıza söylenecek sözlerimiz elbette olacak ve elbette ki bunun da bir bedeli olacak" dedi.
Kıyıcı, dizinin "bunlar eli silahlı-külahlı çocuklardı, su testisi su yolunda kırıldı" mantığı içinde hazırlandığını ifade ederek, o dönemdeki devrimci gençlerin Taylan Özgür'ün öldürülmesinin ardından meşru müdafaa için silahlanmaya başladıklarını ileri sürdü.

"KARDEŞİM ÜNİVERSİTEDE ÖLDÜRÜLMEDİ"

Dizinin son bölümünde İstanbul Üniversitesi'nin bahçesinde öldürülmesi sahnelenen kardeşinin de üniversite bahçesinde öldürülmediğini, yaralı halde Kumkapı Toplum Polisi karargahında 2.5 saat dövülerek tutulduğunu ileri sürdü.

Dizide, kardeşinin yanında olan da katili en yakından gören ancak davada tanıklık yapmayan Mim Sait Kozacıoğlu'nun adının geçmemesini eleştiren Kıyıcı, "Danışmanlarınızdan Fahri Aral'ın savcılıkta tanıyıp da, mahkemede tanıyamadığını söyleyerek yargılanan kişinin beraatine neden olduğunu sağır sultan bile duydu" dedi.

Kıyıcı diziyi çekenlere şöyle seslendi:

Kaynak: Haberler.com

Kardeşim Taylan Özgür’ün öldürülmesi, dizinizde yeterli araştırma yapılmadan, bu konuda bilgisi olanlara danışılmadan, çarpıtılarak anlatılmasını izlerken bu cüretkârlığınızı hayretler içinde izledik.

Hale Özgür Kıyıcı

Kardeşim Taylan Özgür’ün öldürülmesi, dizinizde yeterli araştırma yapılmadan, bu konuda bilgisi olanlara danışılmadan, çarpıtılarak anlatılmasını izlerken bu cüretkârlığınızı hayretler içinde izledik. 38 yıldır biz ailesinin verdiği mücadeleyi yok sayarak Türkiye’nin unutmadığı /unutulmasına izin vermediğimiz bu faili bilinen cinayeti kanalınızın yapımı olan bu dizide ve uydurma bir aşk hikayesinde garnitür olarak kullanılmasına, malzeme yapmanıza söylenecek sözlerimiz olacak ve elbette ki bunun da bir bedeli olacaktır.

Senaryoyu yazanların; yakın tarihle ilgili bir araştırma yapmalarını beklemek ,danışmanların yeterliliğini tartışmak abesle-iştigal…Formasyon belli ediyor kendini.. Bir nesli sadece sloganlarla konuşan, neredeyse karikatürize eden, dost mu düşman mı olduğu belli olmayan ( ! ) döneme belki de hıncı olan bir mantığın yansımaları! Bu sizin 68’iniz! Yaşananlarla alakası var mı diye bile düşünülmeden çalakalem bir senaryo!

Mustafa Kemal ile İnönü’yü aşk romanlarında kullanan ecnebi yazarın elinden çıkmış gibi. Sorulunca da herhalde ben gerçekliğe uymak zorunda değilim, alt tarafı bir roman yazdım demiş olduğu gibi siz de gerçeğe uymak zorunda değiliz alt tarafı kamuoyunda saygınlığı olan isimleri bir senaryoda kullandık ne var bunda diyecek ve prim yaptığınızı sanacaksınız! Hala hayatta olan tanıklar da bunu suskunlukla karşılayacak öyle mi? Beyhude bir çaba.

Açık olun; bu dizilerin müşterilerine ne anlatmaya çalışıyorsunuz. Bunlar eli silahlı-külahlı çocuklardı da sonunda su testisi suyolunda kırıldı mı demeye getiriyorsunuz. Devrimci gençlerin Taylanın ölümünden nice sonra, can güvenliği için,meşru müdafaa için silahlanmaya başladığını da mı size kimse söylemedi de, Taylan’ı silahını birilerine dizide Avniye’ye verdiğini yazıp söyleyebiliyor, Avniye ismini de garnitür olarak kullanıyorsunuz ! Biraz saygılı olun beyler-hanımlar. Haddinizi bilip oturun.

Kardeşim Taylan’ın İstanbul Üniversitesinin bahçesinde öldürülmediğini gazete arşivlerine bakarak bile öğrenebilirdiniz. Yaralı vaziyette Kumkapı Toplum Polisi karargâhında 2,5 saat dövülerek tutulduğunu, ODTÜ’den İstanbul’a nasıl geldiğini, yanında olup da katili en yakından görüp davada tanıklık yapmayan Mim. Sait Kozacıoğlu’nun adını geçirememek, danışmanlarınızdan Fahri Aral’ın savcılıkta tanıyıp da, mahkemede tanıyamadığını söyleyerek yargılanan kişinin beraatine neden olduğunu, sağır sultan bile duydu.

Danışman kadronuza bakmak zaten yeterli…

Deniz’i, Taylan’ı, Sinan’ı, Hüseyin’i ve diğerlerini anlatabilmek biraz yürek ister. Aynı duyarlılıkta yaşamak ister. Yaşamı algılamak ister. O yürekte sizlerde ve danışmanlarınızda yok.

12 Mart’ta neredeyse aynı güneşte çamaşır kurutanlar bile sıkıyönetimin zindanlarına atılırken, kendini Deniz’in en yakın arkadaşı, lider bendim diye pazarlayanın sayesinde, Suat Derviş’in evi basılıp eşim Mustafa Lütfi Kıyıcı, Dr. Şefik Hüsnü beyin eşi Madam Leokodya, Suat Derviş ve ben yakalandık. Kendileri ise 12 Mart öncesi bir aranmadan sivil yargıya sevk edilerek 1–1.5 ay sonra serbestkaldı… Sıkıyönetimin, ziverbeyin semtinden bile geçmedi/geçirtilmedi. M.Lütfi Anayasa affına kadar hapiste kaldı . Deniz’in İstanbul’dan bazı “yakın arkadaşlarına” yani DÖB kurucu ve yöneticisi diğer arkadaşlarına kırılıp Ankara’ya gidişinin nedenlerinin neler olduğunu bilenler hala sağ. 12 Mart’ta değil olaylar içindeki militanlar, sempatizanlar bile yıllarca cezaevinde tutuldu. Şimdi CHP’de siyaset yaptığını sanan bu zat-ı muhteremde “danışmanlarınızdan” Mustafa İlker Gürkan’dır.12 Mart arşivi elbet bir gün su yüzüne çıkacaktır. O ifadeler ve kimi sır dolu geçmişleri de torunlarına miras kalacaktır.

Diziyi çeken beyler- hanımlar değerlerimizi paraya çevirme hırsınız ve hayalleriniz sizin olsun. Kurmacanın da bir sınırı vardır ve olmalıdır, anlarım ama bizim ölülerimize dokunmayın, ucuz hırslarınıza malzeme yapmayın. Bilin ki, ölenlerin matemini de tutarız hesabını da sormasını biliriz, Nazım’a inat!

Bedel ödersiniz, vicdanlarda mahkûm olursunuz. Haddinizi bilip köşenizde oturun.

Bu diziyi yapanlar; açgözlülüğünüz bir gün başınıza bela olur. Sanırım bu bela da benim. Bu yürek acılarını sizin ucuz aşk hikâyelerine sos yaptırmayız.

Etiketler: ,

26 Ekim 2007 Cuma

Taylan'ın Cenazesindeki şiir

Düşmesin bizimle yola:
evinde ağlayanların
göz yaşlarını
boynunda ağır bir
zincir
gibi taşıyanlar
Bıraksın peşimizi
kendi yüreğinin kabuğunda yaşıyanlar!
İşte:
Şu güneşten
düşen
ateşte
milyonlarla kırmızı yürek yanıyor!
Sen de çıkar
göğsünün kafesinden yüreğini;
şu güneşten
düşen
ateşe fırlat;
yüreğini yüreklerimizin yanına at!


Akın var
güneşe akın
Güneşi zaaptedeceğiz
Güneşin zaptı yakın!


N.Hikmet

Etiketler: , , , ,

25 Ekim 2007 Perşembe

hatırla sevgili 38.bölüm - özeti



Bölüm 38 / Yeni Bölüm
26 Ekim Cuma 22:20'de

BÖLÜM ÖZETİ:

Rüya artık babasının Necdet olmadığını öğrenmiştir. Bütün aile, Selma, Rıza, Işık, Defne ve Deniz küçük kızın öğrendiklerinden en az yara alması için seferber olurlar. Yasemin, Necdet ve Ahmet, kıza karşı bundan sonraki davranışlarını belirlemek için uzmandan tekrar yardım alırlar. Yasemin bu sefer yanında Rüya’yı da götürür. Gençler bir yandan aile içi sorunlarıyla uğraşırken diğer yandan devrimci mücadeleye devam etmektedirler. Deniz Gezmiş cezaevinden çıkmıştır, kendisi için verilen İstanbul Hukuk Fakültesi’nden ihraç kararını konuşmak için dekanın odasını basar. Defne ve Deniz her zamanki gibi yanındadır. Rüya, birgün annesine ait hatıra defterini keşfeder. Ancak henüz okuma yazma bilmediğinden içinde yazanları anlayamaz. Kendisine okuması için defteri Ahmet’e götürür. Şimdi Ahmet’in elinde Yasemin’den ayrı olduğu yıllarda onun en içten duygularını öğrenebileceği bulunmaz bir kaynak vardır. Ahmet hatıra defterini okuyup okumamakta kararsız kalır.

Etiketler: ,

22 Ekim 2007 Pazartesi

Katherina Moutsatos Hatırla Sevgili'de

Atv ekranlarinin ilgiyle izlenen dizisi Hatirla Sevgili
önümüzdeki haftadan itibaren yepyeni bölümlerde Türkiye nin
1966 - 1971 arasi dönemini ekrana yansitacak olan yapimci
Tomris Giritiloglu, diziye yeni bir isim de dahil etti:
Yunanli oyuncu Katherina Moutsatos...
En son Yabanci Damat da rol alan Katherina Moutsatos
(Yilan Hikayesinde de oynamisdi)
Hatirla Sevgili de de kendisi gibi yunan bir kizi canlandiracak.

Vatan

Etiketler: ,

17 Ekim 2007 Çarşamba

hatırla sevgili bölüm 37 özeti

HATIRLA SEVGİLİ
Bölüm 37 / Yeni Bölüm
19 Ekim Cuma 22:20'de

Hatırla Sevgili'nin yeni sezon bölümleri 1969 Şubat'ından devam ediyor. Ahmet, Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrendikten sonra büyük çalkantılar yaşayacak ve Yasemin'le Necdet'in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacak. Rüya'nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin'den çıkaracak. Güzide'nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin'le yüzleşen Güzide'yi de bir sürpriz beklemektedir. Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla'nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.
Deniz'in ağır yaralı hastaneye kaldırılması Defne ve aileler için büyük şok yaratır. Artık Türkiye'de farklı görüşten gençlerin arasında gittikçe yükselen şiddet herkesi dört bir yana savrulmaya başlar. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın da aralarında olduğu solcu gençler farklı fraksiyonlara bölünücekler. Bu süreç Türkiye'yi 12 Mart 1971 darbesine taşıyacaktır. Diğer yandan sağcı gençlerin örgütlendiği ülkü ocakları ve Yaşar'ın bu çevrelerde yükselişi Işık'la ilişkisine etki edecektir.
İşçi hareketleri'nin yoğun yaşandığı bir dönemde DİSK ve emekçilerin haklarını arama kavgalarına şahit olacağız. Rıza tekrar siyasete dönme umuduyla çalışmalara başlayacak. Demirel hükümeti, İsmet İnönü'nün de desteğini alarak eski DP'lilerin siyasi haklarını geri vermeye çalışacak. Ama tabii bu, bazı çevrelerin hiç hoşuna gitmeyecektir.

Etiketler: , , , ,

hatırla sevgili 36.bölüm rating raporları

Ab - Barometre
12 Ekim 2007 Cuma
S.no Program Adi Kan. Rt-a/b Sh-a/b

1 Hatirla Sevgili [net] Atv 7,80 29,80
2 Avrupa Yakasi (tkr) [net] Atv 5,60 23,40
3 Beyaz Show [net] Kand 3,70 25,20
4 Vizontele (t.s) [net] Atv 3,50 19,20
5 A1 Kickbox Sampiyonasi Turnuvasi [net] Show 3,50 13,80



Total
12 Ekim 2007 Cuma
S.no Program Adi Kan. Rt-total Individu Sh-total Individu

1 A1 Kickbox Sampiyonasi Turnuvasi [net] Show 5,10 18,90
2 Hatirla Sevgili [net] Atv 4,70 18,80
3 Avrupa Yakasi (tkr) [net] Atv 4,10 15,00
4 Altin Yumruk Istanbul''da (y.s) [net] Kand 3,80 14,40
5 Ates Bocegi (t.s) [net] Show 3,60 19,00

Etiketler: , ,

10 Ekim 2007 Çarşamba

hatırla sevgili beyaz ve sen

Etiketler: ,

hatırla sevgili 36.bölüm özeti




Bölüm 36 / Yeni Bölüm
12 Ekim Cuma 22:20'de

Hatırla Sevgili'nin yeni sezon bölümleri 1969 Şubat'ından devam ediyor. Ahmet, Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrendikten sonra büyük çalkantılar yaşayacak ve Yasemin'le Necdet'in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacak. Rüya'nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin'den çıkaracak. Güzide'nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin'le yüzleşen Güzide'yi de bir sürpriz beklemektedir. Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla'nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.
Deniz'in ağır yaralı hastaneye kaldırılması Defne ve aileler için büyük şok yaratır. Artık Türkiye'de farklı görüşten gençlerin arasında gittikçe yükselen şiddet herkesi dört bir yana savrulmaya başlar. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın da aralarında olduğu solcu gençler farklı fraksiyonlara bölünücekler. Bu süreç Türkiye'yi 12 Mart 1971 darbesine taşıyacaktır. Diğer yandan sağcı gençlerin örgütlendiği ülkü ocakları ve Yaşar'ın bu çevrelerde yükselişi Işık'la ilişkisine etki edecektir.
İşçi hareketleri'nin yoğun yaşandığı bir dönemde DİSK ve emekçilerin haklarını arama kavgalarına şahit olacağız. Rıza tekrar siyasete dönme umuduyla çalışmalara başlayacak. Demirel hükümeti, İsmet İnönü'nün de desteğini alarak eski DP'lilerin siyasi haklarını geri vermeye çalışacak. Ama tabii bu, bazı çevrelerin hiç hoşuna gitmeyecektir.

Etiketler: , ,

hatırla sevgili dizi müziği

Etiketler: ,

hatırla sevgili dön bana

Etiketler: ,

hatırla sevgili iyi yüreklim

Etiketler:

hatırla sevgili-yıllar sonra

Etiketler: ,

hatırla sevgili kol düğmeleri

Etiketler: ,

hatırla sevgili deli mavi

Etiketler: ,

hatırla sevgili camdan kalp

Etiketler: ,

Tanju Okan HASRET Hatırla sevgili

Etiketler: , ,

hatırla sevgili Anladım ki

Etiketler: ,

hatırla-sevgili sevdim genç bir kadını

Etiketler: ,

hatırla sevgili kadınım

Etiketler: ,

hatırla sevgili unut gitsin

Etiketler: ,

Mazi Kalbimde Bir Yaradır Hatırla sevgili

Etiketler: ,

Aşkların En Güzeli Hatırla sevgili

Etiketler: ,

Hatırla sevgili Hıçkırmalısın

Etiketler: ,

hatırla sevgili-goodbye my lover

Etiketler: ,

Hatırla sevgili Ah le Yar Yar

Etiketler: ,

hatırla sevgili Unutulmuşmuydum

Etiketler: ,

4 Ekim 2007 Perşembe

hatırla sevgili 35 bölüm özeti

HATIRLA SEVGİLİ
Bölüm 35 / Yeni Bölüm
5 Ekim Cuma 22:20'de

BÖLÜM ÖZETİ:

Ahmet’in, küçük kızı Rüya’yı almak için açtığı davanın gidişatı, Yasemin ve Necdet’in umdukları gibi olmaz. Hakimin sürpriz talepleri, ikisini de şaşırtır. Ahmet’le, Yasemin’in arasındaki uçurumun hergün biraz daha açıldığını gören aile fertleri, bir araya gelmeleri için seferber olurlar. İlk hamle Defne’den gelir. Sonra Sevim ve Mehmet, çok sevdikleri yeğenlerini barıştırmak için plan yaparlar. Bir gece Yasemin’le, Ahmet’i yeni tuttukları evde başbaşa bırakıp çıkarlar. Umutları, sorunların çözülüp, iki aşığın arasındaki buzların erimesidir. Ahmet, Rüya konusunda çok haklıdır ama Yasemin de geçen yıllarda çok acı çekmiştir. Kuzeni Işık’ın, Yaşar’la olan ilişkisinin devrimcilerce duyulması Deniz’i zor durumda bırakır. Rıza cephesindeyse, DP’lilere siyasi af tasarısının mecliste gündeme gelmesiyle, umut verici bir süreç başlar. Rıza gelişmeleri yakından takip ederek tekrar siyasete gireceği günlerin hayalini kurar.

Etiketler: , , , , ,

hatırla sevgili 34 bölüm ratingleri

Total

PROGRAM ADI KANAL RATİNG SHARE

1.SILA[NET] ATV 9.10 26.40
2.PUSAT[NET] SHOW 7.80 21.90
3.MENEKSE İLE HALİL[NET] KAND 7.10 22.80
4.HATIRLA SEVGİLİ[NET] ATV 5.40 18.10


A/B

PROGRAM ADI KANAL RATİNG SHARE

1.HATIRLA SEVGİLİ[NET] ATV 10.70 32.30
2.SILA[NET] ATV 9.20 26.70
3.MENEKSE İLE HALİL[NET] KAND 6.60 19.50
4.PUSAT[NET] SHOW 5.80 16.10

Etiketler: , ,

ktunnel sexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsex