HATIRLA SEVGILI DIZISI -- BOLUMLERI - VIDEOLARI: Basında Çıkan Haberler

HATIRLA SEVGILI DIZISI -- BOLUMLERI - VIDEOLARI

hatırla sevgili dizisi,bölümleri,müziği,müzikleri,fragman,fragmanları,mp3,yeni bölümleri,atv,Beren Saat,michelle,Cansel Elçin,Okan Yalabık,Avni Yalçın,Engin Şenkan,Lale Mansur,Ayda Aksel,Hüseyin Avni,Danyal,Nergis Öztürk,resimleri,indir,video,izle,seyret,faruk teber,şevket,rıza,menderes,hatırla sevgili

25 Aralık 2006 Pazartesi

Basında Çıkan Haberler

sabah gazetesi 16/12/2006
Avrupa'da okumuş yazmış yakışıklı çocuk

Ahmet (Cansel Elçin)
Sosyalist bir savcının oğlu olan Ahmet, yedi yıl İsviçre'nin Lozan kentinde okumuş. Üç dil biliyor. Cansel Elçin, "Dönemin siyasi yapısı içinde Türkiye'ye biraz daha objektif bakabilen bir karakter," diyor Ahmet için. Ahmet Fransa'da okurken Michelle adlı bir sevgili edinmiş kendisine. Türkiye'ye dönüşünde Michelle de peşinden geliyor ve nişanlanıyorlar. Ailesi de bu ilişkiden son derece memnun. Fakat Ahmet'in, yıllardır büyük bir aşkla kendisini bekleyen Yasemin'e gönlünü kaptırmasıyla işler değişiyor. Çünkü Yasemin Demokrat Partili bir milletvekilinin kızı. Çocukluk yıllarından itibaren Fransa'da yaşayan ve Türkiye'ye geçen yıl dönen Cansel Elçin, Ahmet'in karakter olarak kendisine yakın bir tip olduğunu belirtiyor ve "O da benim gibi yurtdışında kalmış bir süre. Dizide Fransızca ve İngilizce de konuşuyorum. Bunlar benim için büyük zevk," diyor. Elçin ayrıca, Fransa'da Charles de Gaulle ile ilgili bir dizi yapılsa ülkede olay olacağını, Türkiye'deki bu ilgisizliği ise anlayamadığını söylüyor.

Babasının cici kızı âşık olunca...

Yasemin (Beren Saat)
Demokrat Partili, Menderes'e çok yakın bir milletvekilinin kızı olan Yasemin 18 yaşında. Liseyi yeni bitirmiş ve güzel sanatlar okuyacak. Yüzücü olmasının yanı sıra sosyal hayatı da son derece aktif. Hikayenin başında Ahmet'e yıllardır duyduğu platonik aşkıyla tanıyoruz onu. Fakat daha sonra ne yapıp edip Ahmet'in kalbine giriyor ve böylece tutkulu olduğu kadar zorlu bir aşk hikâyesi başlıyor. Yasemin de tıpkı Ahmet gibi, aşkları başladıktan sonra memleket meselelerine daha bir objektif gözle bakmaya başlıyor ve gerektiği zaman da babasını eleştirebiliyor. Beren Saat, oynadığı karakterle ilgili olarak "Biraz şımarık da bir kız çünkü pek bir şey görmemiş hayatta. Babasına düşkün cici bir kız," diyor ve ekliyor "Ahmet'le birbirlerini çok seviyorlar ama ülke öyle bir durumda ki, herkes gibi onlar da bir darbenin rüzgârıyla savruluyorlar..."

'Her eve bir Nezahat lazım'

Nezahat (Lale Mansur)

Yasemin'in annesi olan ve son bölümlerde kocası tarafından aldatılan Nezahat'in politikayla hiçbir ilgisi yok. "O, aman tatsızlık çıkmasın, herkes mutlu olsun, hastalık filan olmasın derdinde bir kadıncağız. Her eve bir Nezahat lazım yani," diyor Lale Mansur, çok sevdiği bir karakter olan Nezahat için. Fakat bu kendi halindeki kadının 'şimdilik' böyle olduğunu da söylemeden edemiyor. "Çünkü şu an kocasının kanatları altında. Ama kocası Yassıada'ya düştükten sonra olaylar değişecek," diyen Mansur, dizideki saçlarını da çok enteresan buluyor. Hatta kendisinden 20 yaş büyük olan ağabeyinin nişan fotoğraflarında, yengesinin saçları, Nezahat'in saçlarıyla tıpatıp aynıymış.

Necdet isyan bayrağını açtı

Necdet (Okan Yalabık)

Necdet Heybeliada'da ailesiyle birlikte pastane işleten sessiz sakin bir genç adam. Ama bu sessizliğin arkasında Yasemin'e deli divane aşık. Tam Yasemin'e açılacağı gün, Ahmet'le ilişkilerini öğreniyor ve bu onun patlama noktası oluyor. Bir akşam eve sarhoş döndüğü sırada, bir tokat yemek pahasına babasına isyan ediyor ve bavulunu toplayıp İstanbul'a, yeni bir pastane açmaya gidiyor. Okan Yalabık, rolüne hazırlanırken tarihi gerçekliğe bağlı kalabilmek için, dönemin gazete kupürlerini ve çeşitli kitapları incelemiş ve Menderes dönemine ilişkin çok şey öğrenmiş. Necdet'in Yasemin'e olan aşkı içinse "Aşk varsa kolay kolay bitmez," diyor.

'Menderes'in hitabet yeteneği güçlüydü'

Adnan Menderes (Hüseyin Avni Danyal)

Dizide sağlam bir makyajla Adnan Menderes'i canlandıran Hüseyin Avni Danyal, "Benim için bu rolün zorluğu herkes tarafından bilinen biri olması. Dolayısıyla gerçeğe çok yakın oynamak zorundayım," diyor. "Menderes'i siyasi bir bakış açısından ya da Menderes'in durduğu noktadan değil de Hüseyin Avni Danyal olarak onu izleyicisine nasıl inandırabilirim, üzerinden gittim," diyen Danyal, Can Dündar'ın Demir Kırat belgeselinden yararlanarak Menderes'in tavırlarını, yürüyüşünü, bakışlarını öğrenmiş. Usta oyuncu ayrıca Menderes'in konuşarak etkileme gücünün çok yüksek olduğunu belirtiyor.

Etiketler: , , , , , , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

ktunnel sexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsex