HATIRLA SEVGILI DIZISI -- BOLUMLERI - VIDEOLARI: Aralık 2006

HATIRLA SEVGILI DIZISI -- BOLUMLERI - VIDEOLARI

hatırla sevgili dizisi,bölümleri,müziği,müzikleri,fragman,fragmanları,mp3,yeni bölümleri,atv,Beren Saat,michelle,Cansel Elçin,Okan Yalabık,Avni Yalçın,Engin Şenkan,Lale Mansur,Ayda Aksel,Hüseyin Avni,Danyal,Nergis Öztürk,resimleri,indir,video,izle,seyret,faruk teber,şevket,rıza,menderes,hatırla sevgili

31 Aralık 2006 Pazar

Hatırla Sevgili dizisi 7. Bölüm

Etiketler: , , , , , ,

27 Aralık 2006 Çarşamba

7.bölüm özeti

BÖLÜM ÖZETİ:
27 Mayıs günü, bütün Türkiye’nin olduğu gibi Ahmet ve Yasemin’in de hayatını derinden etkileyecektir. Başta Adnan Menderes ve Celal Bayar olmak üzere devrilen iktidarın bütün üyeleri Yassıada’ya getirilir. İhtilal ülkede bayram sevinciyle karşılanır. Ancak kaçınılmaz olarak da bazı evlerde büyük acılar yaşanmaktadır. Rıza’nın evinde olduğu gibi... Necdet bu acı günlerde Yasemin ve ailesinin yanında olur. Ahmet ise sevgilisinin acısını başka bir biçimde paylaşmaya karar verir. Aldığı bu karar ailesiyle arasını iyice açsa da vazgeçmez. Ancak olaylar beklenmedik bir biçimde gelişir. Ahmet bütün iyi niyetine rağmen Yasemin tarafından yanlış anlaşılır. İkinci bir darbe Yasemin’le Ahmet arasında yaşanacaktır.

Etiketler: , ,

25 Aralık 2006 Pazartesi

Basında Çıkan Haberler

Bu sezon yayına başlayan iki dizi, başroldeki kadın karakterleriyle konuşuluyor. "Binbir Gece"deki Bergüzar Korel ve "Hatırla Sevgili"deki Beren Saat. İşin uzmanları, bu iki genç kadını fiziklerine ve oyunculuklarına bakarak değerlendirdi.
Biri ATV'deki "Hatırla Sevgili" adlı dizide Yasemin karakterini canlandıran Beren Saat, diğeri Kanal D'nin çok izlenen dizisi "Binbir Gece"nin güzel Şehrazat'ı Bergüzar Korel. Saat, masum yüzü ve çocuksu seksapeliyle "ekranların lolitası" olarak adlandırılırken Korel, asil ve vakur duruşu, delici siyah gözleriyle "Yeni Türkan Şoray" olarak değerlendiriliyor. Saat oyunculuğa "Türkiye'nin Yıldızları" yarışmasıyla adım atmış alaylı güzellerden, Korel ise tiyatrocu aileden gelmiş ve mesleğe konservatuvar eğitiminden sonra atılmış okullulardan. Son dönemlerin parlayan yıldızları olan bu iki güzeli "reyting" çarklarından koparmadan uzmanlara danışarak çeşitli özellikleriyle değerlendirmeye almak istedik. Oyunculuklarından güzelliklerine, giyim ve stillerinden sinema dünyasındaki potansiyellerine, eğitimlerinden objektif karşısındaki duruşlarına dek değişik konularda sorular sorduğumuz uzmanlar hangi güzelin tarafını tutacağını şaşırdı. Sonuçlar mini "reyting" tablomuzda.
Bergüzar G. Korel
Doğum yeri / tarihi: İstanbul, 2 Eylül 1982
Öğrenim durumu: Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu
Yabancı dil: İngilizce
Boy: 1.82
Saç / göz rengi: Kahverengi / Kahverengi
Hobileri: Piyano çalmak, buz pateni yapmak, dans etmek, şarkı söylemek, at binmek, voleybol oynamak.
Oyunculuk tecrübesi: "Binbir Gece", "Adak", "Zeytin Dalı", "İklim", "Kurtlar Vadisi Irak", "Cemalim", "Kırık Hayatlar"
Beren Saat
Doğum yeri / tarihi:
Ankara, 26 Şubat 1984
Öğrenim durumu: Üniversite öğrencisi
Yabancı dil: İngilizce, İspanyolca (öğreniyor)
Boy: 1.67
Saç / göz rengi: Kumral / Yeşil
Hobileri: Dans etmek, resim yapmak, tenis oynamak, sinemaya gitmek
Oyunculuk tecrübesi: "Hatırla Sevgili", "Aşka Sürgün", "Aşkımızda Ölüm Var"
Bergüzar'ın bu rolden sıyrılması iki senesini alır
Ayla Algan (Bergüzar Korel'in oyuncu koçu / Oyuncu
Bergüzar çok yetenekli bir kadın. Bunu konservatuvarlı olmasına bağlayamayız. Çünkü sadece iyi bir öğretmen olmak yetmez bir de iyi öğrenci gereklidir. Bergüzar çok iyi bir öğrenci. Ne söylersem alıyor, hatırlıyor ve uyguluyor. Sinemada da çok başarılıydı. O tip oyuncusu değil, karakter oyuncusu. Ama bu dizi bitince sonra Bergüzar önce bu tipten soyunmalı. Bergüzar gibi yetişmekte olan gençlere senaristler genelde bir önceki rolüne benzer roller verir. Çünkü onların her role giremeyeceğini düşünürler. Bu dizi böyle başarılı giderse Bergüzar'ın bu karakterden sıyrılması ve başka bir role bürünmesi için iki sene çalışması gerekir. Modern bale, yoga veya reiki yapmalı. Çünkü ancak bu tarz felsefeler hem zihinsel hem bedensel boşalmayı sağlar. Yoksa bu karakter üzerine yapışır ve başka bir yapımda daha bu rolü oynarsa seyircinin gözünde o rolden bir daha asla çıkamaz.
Beren kendine daha derin yatırımlar yapmalıydı
Ali Poyrazoğlu (Beren Saat'in "Türkiye'nin Yıldızları"ndaki oyunculuk koçu / Oyuncu)
Beren'i "Türkiye'nin Yıldızları"nda tanıdım. O çok yetenekli bir çocuk. Çalışkan ve çok da diplomat. Adam idare etmeye bayılırdı. Çalışırsa ileride neler olacağını görürüz. Ama oyuncunun er meydanı tiyatro sahnesidir. Onu tiyatro sahnesinde görmeden bir şey söylemek doğru olmaz. Tiyatroya yeteneği vardı ama kullanmadı. TV dizilerinde oynayarak isim yapıp para kazanmayı seçti. Oysa kendine daha derin yatırımlar yapması gerekirdi. Dizisini izlemiyorum ama oyunculukta kalıcı bir yer elde etmek istiyorsa daha çok okumalı, çalışmalı, oyunculuğun farklı dallarında kendini sınamalı. Kendini aşmalı. Dizilerde de daha uzun soluklu bir süre geçirmek istiyorsa arada bir durmalı, kendini dinlendirmeli, okumalı, aydınlanmalı. Kendini geliştirirse Beren çok yetenekli bir kız. İyi bir hocanın eline düşerse çok büyük bir çıkış yapabilir. Ama aynı zamanda kendini yenilemezse o çıkışın kısa zamanda duracağını da düşünüyorum.
Hülya Koçyiğit (Oyuncu)
Son yıllarda gördüğüm en anlamlı güzellik
Tam anlamıyla bir star ışığı taşıyor. Son yıllarda ekrana gelen en anlamlı güzel diyebilirim. Oyunculuk yeteneği sanırım aileden geliyor. İşe büyük bir ciddiyetle sarıldığını görüyorum. İstikbalinin çok parlak olduğuna inanıyorum.
Gelecek vaat ediyor
Son derece masum yüzlü bir kız. Fotojenik olduğunu düşünüyorum. Kendini yetiştirmeye çalışan ve bu yüzden de gelecek vaat eden bir yetenek diyebilirim onun için.
Prof. Dr. Onur Erol (Estetik cerrah)
Kendine güvenen kadın rolü için uygun bir yüzü var
Bergüzar'ın kare bir yüz yapısı var. Yüz hatlarındaki keskin, düz çizgiler, kaşların ve gözlerin yapısı daha sert bir mizaç yaratmakta. Güçlü, kendine güvenen, kararlı kadın tiplemesine çok yakışacağını düşünüyorum.
Duygusal karakterleri canlandırması avantajına olur
Gözleri parlayan, pozitif enerji ve sevgi saçan bir görünümü var. Beren'in yuvarlak yüz hatları, elmacık kemiklerinin konturu ve dolgunluğu, gözlerinin ve kaşlarının şekli munis, cana yakın ve kırılgan bir ifade sergiliyor. Daha duygusal, masum karakterlerin canlandırılmasında avantajlı olacaktır.
Sina Koloğlu (Milliyet gazetesi TV eleştirmeni)
Bundan sonraki dizisinde de başarılı olur mu bilemeyiz
Seyirci her ne kadar masum ve temiz kadına düşkün olsa da Bergüzar'ın canlandırdığı sağlam karaktere de ilgi duydu. Bergüzar, Beren'in oynadığı rolü oynayamazdı. Bu baskın karakterin dışına çıkıp masum kadını oynaması ve yine bu kadar başarılı olması çok zor. Bergüzar görmüş geçirmiş ve olgun genç kadını canlandırabilen bir oyuncu. Televizyon onu seviyor.
Genç karakterlere yakışıyor
Beren "Hatırla Sevgili"deki rol için doğru seçim ama kendini göstermesi için dizinin biraz daha heyecanlanması gerekiyor. Halk onun oynadığı masum kadın rollerini seviyor. Beren "Binbir Gece"deki Bergüzar'ın karakterini canlandıramazdı, o rollere yakışmaz. Alıştığı rollerin dışına çıkması zor, seyirci bunu kabul etmeyebilir. Beren genç ve hayata yeni başlamış karakterlere uygunluğu nedeniyle televizyona yakışan bir oyuncu.
Vural Gökçaylı (Modacı)
Duruşu Beren'inkinden daha mânâlı
Çok hoş ve egzotik bir havası var. Bazılarının söylediği gibi Türkan Şoray'a da benziyor. Hatta kıyafetleri Türkan Şoray'dan bile daha iyi taşıyor. Ama onunla biraz daha çalışmak lazım. Daha dinamik bir görüntü için. Biraz da jimnastik yapmalı. Bu kız tecrübeli birinin yönlendirmesiyle çok önemli yerlere gelebilir. Ümit var. Önü Beren'den daha açık. Duruş ve güzellik açısından Beren'den daha mânâlı olduğunu düşünüyorum.
Mahalle kızı havası var
Beren, Yeditepe Üniversitesi'nde öğrencim. Dizilerini seyretmemiştim, o yüzden onu tanımıyordum. Buna çok bozuldu, hatta bölüm başkanına "Hocam beni tanımadı. Beni herkes tanır" gibi bir şey söylemiş. Sınıftaki diğer kızlara göre farklı bir duruşu olduğunu kabul etmem lazım. Üstelik sarışın aptal da değil, çok hırslı, yükselebilir. Masum bir yüzü var, güzel bir kız, çirkin diyemem ama biraz mahalle kızları bunlar. Daha iyi eğitilmeleri lazım.
Zeynel Abidin Ağgül (Moda fotoğrafçısı)
Çok donuk ve soğuk bakıyor
İsmi çok karizmatik ama asık suratlı ve gergin olduğu için kameranın çok seveceği bir tip değil. Güzel hatları var ama hep aynı şekilde donuk ve soğuk bakıyor. Doğru yönetmenler ve doğru fotoğrafçılarla çalışırsa çok daha fotojenik hale gelebilir. Fakat hiçbir şekilde yeni Türkan Şoray olduğunu düşünmüyorum.
Beren'i fotoğraflamayı tercih ederim
Bence Beren Saat daha fotojenik çünkü hatları daha yüksek, daha belirgin. Mimikleri de daha kuvvetli. Çocuksu bir güzelliğe sahip olsa da aynı zamanda çok seksi. Dolayısıyla ikisinden birini fotoğraflayacak olsam kesinlikle Beren'i seçerdim.
Meral Okay (Senarist / Oyuncu / Yapımcı)
İki kızın da potansiyeli var
İkisinin de yolu çok açık. Aralarında ayrım yapmam imkansız. Her oyuncu için sinema bir şanstır. Allah ikisinin de şansını açık etsin. Çünkü eğer doğru tercihler yapabilirlerse başarıyı sonuna kadar yakalayabilecek potansiyele sahipler.
Birol Güven (Senarist / Yapımcı / Yönetmen)
Doğru ekiple sinemada da başarılı olabilirler
İkisi de bence çok iyi oyuncu. Ama oyuncunun yeteneği kadar rolü de önemli. Benim için kriter oyuncunun role olan uyumluluğudur. Doğru bir rol, doğru bir senaryo ve diğer tüm etkilerin de doğru olmasıyla ikisi de sinemada başarılı olabilir. Bu dünyadaki herkes bir rol oynayabilir. Ama yalnızca birden fazla role bürünebilen kişi gerçek oyuncudur. Onlarda bu potansiyel var.
Türker İnanoğlu (Yönetmen / Yapımcı)
Beren'e iş teklif etmek istemiştim, hâlâ istiyorum
Beren'in oyunculuğunu çok beğeniyorum. Hatta onu izlediğimde onunla bir dizi yapmak istedim. İleride fırsat olursa onunla çalışmak isterim. Onun pozitif rollere yakışacağını düşünüyorum. Bergüzar da arkadaşımın kızı. Çok başarılı; üstelik hem pozitif hem de negatif roller de oynayabilecek yapıda. Türkiye'deki bu iyi oyuncu yokluğunda ikisine de ihtiyaç var. Ve ikisi de gelecek vaat ediyor.

Etiketler: , , , , , , , ,

Basında Çıkan Haberler

sabah gazetesi 16/12/2006
Avrupa'da okumuş yazmış yakışıklı çocuk

Ahmet (Cansel Elçin)
Sosyalist bir savcının oğlu olan Ahmet, yedi yıl İsviçre'nin Lozan kentinde okumuş. Üç dil biliyor. Cansel Elçin, "Dönemin siyasi yapısı içinde Türkiye'ye biraz daha objektif bakabilen bir karakter," diyor Ahmet için. Ahmet Fransa'da okurken Michelle adlı bir sevgili edinmiş kendisine. Türkiye'ye dönüşünde Michelle de peşinden geliyor ve nişanlanıyorlar. Ailesi de bu ilişkiden son derece memnun. Fakat Ahmet'in, yıllardır büyük bir aşkla kendisini bekleyen Yasemin'e gönlünü kaptırmasıyla işler değişiyor. Çünkü Yasemin Demokrat Partili bir milletvekilinin kızı. Çocukluk yıllarından itibaren Fransa'da yaşayan ve Türkiye'ye geçen yıl dönen Cansel Elçin, Ahmet'in karakter olarak kendisine yakın bir tip olduğunu belirtiyor ve "O da benim gibi yurtdışında kalmış bir süre. Dizide Fransızca ve İngilizce de konuşuyorum. Bunlar benim için büyük zevk," diyor. Elçin ayrıca, Fransa'da Charles de Gaulle ile ilgili bir dizi yapılsa ülkede olay olacağını, Türkiye'deki bu ilgisizliği ise anlayamadığını söylüyor.

Babasının cici kızı âşık olunca...

Yasemin (Beren Saat)
Demokrat Partili, Menderes'e çok yakın bir milletvekilinin kızı olan Yasemin 18 yaşında. Liseyi yeni bitirmiş ve güzel sanatlar okuyacak. Yüzücü olmasının yanı sıra sosyal hayatı da son derece aktif. Hikayenin başında Ahmet'e yıllardır duyduğu platonik aşkıyla tanıyoruz onu. Fakat daha sonra ne yapıp edip Ahmet'in kalbine giriyor ve böylece tutkulu olduğu kadar zorlu bir aşk hikâyesi başlıyor. Yasemin de tıpkı Ahmet gibi, aşkları başladıktan sonra memleket meselelerine daha bir objektif gözle bakmaya başlıyor ve gerektiği zaman da babasını eleştirebiliyor. Beren Saat, oynadığı karakterle ilgili olarak "Biraz şımarık da bir kız çünkü pek bir şey görmemiş hayatta. Babasına düşkün cici bir kız," diyor ve ekliyor "Ahmet'le birbirlerini çok seviyorlar ama ülke öyle bir durumda ki, herkes gibi onlar da bir darbenin rüzgârıyla savruluyorlar..."

'Her eve bir Nezahat lazım'

Nezahat (Lale Mansur)

Yasemin'in annesi olan ve son bölümlerde kocası tarafından aldatılan Nezahat'in politikayla hiçbir ilgisi yok. "O, aman tatsızlık çıkmasın, herkes mutlu olsun, hastalık filan olmasın derdinde bir kadıncağız. Her eve bir Nezahat lazım yani," diyor Lale Mansur, çok sevdiği bir karakter olan Nezahat için. Fakat bu kendi halindeki kadının 'şimdilik' böyle olduğunu da söylemeden edemiyor. "Çünkü şu an kocasının kanatları altında. Ama kocası Yassıada'ya düştükten sonra olaylar değişecek," diyen Mansur, dizideki saçlarını da çok enteresan buluyor. Hatta kendisinden 20 yaş büyük olan ağabeyinin nişan fotoğraflarında, yengesinin saçları, Nezahat'in saçlarıyla tıpatıp aynıymış.

Necdet isyan bayrağını açtı

Necdet (Okan Yalabık)

Necdet Heybeliada'da ailesiyle birlikte pastane işleten sessiz sakin bir genç adam. Ama bu sessizliğin arkasında Yasemin'e deli divane aşık. Tam Yasemin'e açılacağı gün, Ahmet'le ilişkilerini öğreniyor ve bu onun patlama noktası oluyor. Bir akşam eve sarhoş döndüğü sırada, bir tokat yemek pahasına babasına isyan ediyor ve bavulunu toplayıp İstanbul'a, yeni bir pastane açmaya gidiyor. Okan Yalabık, rolüne hazırlanırken tarihi gerçekliğe bağlı kalabilmek için, dönemin gazete kupürlerini ve çeşitli kitapları incelemiş ve Menderes dönemine ilişkin çok şey öğrenmiş. Necdet'in Yasemin'e olan aşkı içinse "Aşk varsa kolay kolay bitmez," diyor.

'Menderes'in hitabet yeteneği güçlüydü'

Adnan Menderes (Hüseyin Avni Danyal)

Dizide sağlam bir makyajla Adnan Menderes'i canlandıran Hüseyin Avni Danyal, "Benim için bu rolün zorluğu herkes tarafından bilinen biri olması. Dolayısıyla gerçeğe çok yakın oynamak zorundayım," diyor. "Menderes'i siyasi bir bakış açısından ya da Menderes'in durduğu noktadan değil de Hüseyin Avni Danyal olarak onu izleyicisine nasıl inandırabilirim, üzerinden gittim," diyen Danyal, Can Dündar'ın Demir Kırat belgeselinden yararlanarak Menderes'in tavırlarını, yürüyüşünü, bakışlarını öğrenmiş. Usta oyuncu ayrıca Menderes'in konuşarak etkileme gücünün çok yüksek olduğunu belirtiyor.

Etiketler: , , , , , , , , , , , ,

18 Aralık 2006 Pazartesi

hatirla sevgili dizisi 6.bolum 8.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 6.bolum 7.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 6.bolum 6.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 6.bolum 5.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 6.bolum 4.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 6.bolum 3.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 6.bolum 2.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 6.bolum 1.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

15 Aralık 2006 Cuma

hatırla sevgili dizisi 6.bölüm fragmanı

Etiketler: , , , , , , , ,

14 Aralık 2006 Perşembe

hatırla sevgili dizisi 6.bölüm özeti

BÖLÜM ÖZETİ

Necdet’in öfkesinin etkisiyle yaşanan beklenmedik kaza herkesi telaşlandırır. Önemli bir damarı kesilen Necdet, hayati tehlike içindedir. Bu kazanın sonuçları herkesi ilgilendirecek, etkisi dalga dalga büyüyecektir. Babası ve Yasemin arasında bardağı taşıran son damla Rıza’yı pişman olacağı bir davranışa sürükler. Aileler, Yasemin ve Ahmet’in ilişkisine şiddetle karşı çıkmaya devam ederler. Aşıklar da imkansız birlikteliklerini sürdürebilmek için buldukları radikal çözümü devreye sokarlar. Ancak Ahmet ve Yasemin’i yollarından alıkoyan beklenmedik bir gelişme beklemektedir.

Etiketler: , , , , , , , ,

10 Aralık 2006 Pazar

hatirla sevgili dizisi 5.bolum 7.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 5.bolum 6.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 5.bolum 5.kisim videosu

Etiketler: , , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 5.bolum 4.kisim videosu

Etiketler: , , , , , ,

hatırla sevgili dizisi 5.bolum 3.kisim videosu

Etiketler: , , , ,

hatırla sevgili dizisi 5.bolum 2.kisim videosu

Etiketler: , , , , , , , ,

hatirla sevgili dizisi 5.bolum 1.kisim videosu

Etiketler: , , , , , , , , , , , ,

8 Aralık 2006 Cuma

hatırla sevgili dizisi 5.bolum ozeti

BÖLÜM ÖZETİ:

Birbirlerini sevdiklerini ailelerine açıklayan Ahmet ve Yasemin beklediklerinden büyük bir tepkiyle karşılaştılar. Bu da yetmezmiş gibi Ahmet'in gazeteci halası Sevim, Demokrat Parti'ye muhalefet eden yazısı nedeniyle tutuklandı. Bu gelişme Ahmet ve Yasemin'i ayrı düşürürken aşıkların bir araya gelmesi imkansızlaşıyor mu ? Böbrek hastası olan Sevim'in sağlığı tutukluluk şartlarına dayanaya engel. Ağabeyi Şevket'in gücü onu kurtarmaya yetmiyor. Rıza'nın şarkıcı Keriman ile gönül ilişkisi sürüyor. Nezahat kocasının bu gizli ilişkisinden bir sürpriz sayesinde haberdar oluyor. Binbaşı Mehmet eniştesini ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili uyarmaya çalışıyor. İstanbul'daki yeni pastanede işleri iyi gitmeyen Necdet'in başına hiç beklenmedik bir olay geliyor.

Etiketler: , , , , , , , , ,

5 Aralık 2006 Salı

hatırla sevgili dizisi 4.bölüm Ahmet ve Michelle

Etiketler: , , , , , , , , , ,

hatırla sevgili dizisi 4.bölüm ahmet-yasemin-necdet

Etiketler: , , , , , , , , , ,

hatırla sevgili dizisi 4.bölüm kahvaltı sahnesi

Etiketler: , , , , , , , , , , ,

hatırla sevgili dizisi 4.bölüm dizinin ilk 3 dakikası

Etiketler: , , , , , , , , ,

3 Aralık 2006 Pazar

hatırla sevgili dizisi 4. bölüm indir



-alıntıdır-

Etiketler: , , , , , , , , , , ,

ktunnel sexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsex